Onderhoud

Zorg ervoor dat u de instructies van uw kookwaar altijd zorgvuldig doorleest voor gebruik. Zo haalt u het beste resultaat uit uw Daumonet pan en blijft deze in topconditie.

Vóór het eerste gebruik

Verwijder alle labels en stickers van uw kookwaar vóór het eerste gebruik. U dient de pan zorgvuldig te wassen met warm water en zeep. Spoel de pan goed af en zorg ervoor dat de pan helemaal droog is voor gebruik.

Onderhoud

De rand tussen de deksel en pan is niet geëmailleerd. Dit zorgt voor een nauwe sluiting tussen de deksel en de pan. Mochten er roestvlekken ontstaan, zijn deze gemakkelijk te verwijderen met een zachte nylon spons, water en afwasmiddel. Spoel en droog de rand grondig af, daarna wrijft u de rand in met een laagje plantaardige olie, dit zorgt ervoor dat het gebied wordt afgedicht en voorkomt dat het opnieuw gaat roesten. 

Het wordt aangeraden om de rand van de pan en de deksel 2 tot 3 keer te behandelen met plantaardige olie. Veeg overgebleven resten olie van de pan om de rand optimaal te beschermen tegen roestvorming.

Veiligheidwaarschuwingen

  • Breng uw kookwaar altijd langzaam op temperatuur om schade te voorkomen. Op het moment dat uw pan te snel warm wordt, zet het gietijzer sneller uit dan de emaille laag. Dit kan ervoor zorgen dat de emaille laag barst.
  • Droog uw kookwaar zorgvuldig af. Let er op dat u uw Daumonet pan nooit vochtig of nat opbergt. Hierdoor kan er op langere termijn roest ontstaan. 
  • De gietijzeren pannen van Daumonet houden warmte vele malen langer vast dan ander kookwaar. Dit kan voor brandwonden zorgen. Gebruik dan ook altijd (oven)handschoenen wanneer u een Daumonet pan gebruikt.
  • Zet uw kookwaar nooit op een onbeschermd oppervlak, zelfs niet wanneer de pan al enige tijd is afgekoeld. Gebruik altijd een hittebestendige onderzetter om uw kookwaar te beschermen. Zorg dat uw Daumonet pan is afgekoeld tot kamertemperatuur voordat u deze schoonmaakt.
  • Gebruik tijdens het koken geen metalen kookgerei, dit kan krassen veroorzaken en beschadigd de emaille laag van de pan. Gebruik voor een optimale bescherming siliconen of houten kookgerei. Tevens moet u nooit etenswaar in de pan snijden. Het mes kan zorgen voor beschadiging van de beschermende emaille laag.

Het schoonmaken van uw kookwaar

Wanneer u uw pan schoonmaakt, wordt er ten zeerste aangeraden om de pan met de hand af te wassen in warm water met zeep. Dit houdt uw kookwaar in een betere conditie dan bijvoorbeeld een vaatwasser. Gebruik een zachte spons die geen krassen kan achterlaten. Gebruik dus nooit een schuur of staal spons. Daarnaast moet u uw kookwaar ook nooit in koud water zetten wanneer de pan nog heet is, dit beschadigd de emaille laag. Zelfs na het schoonmaken van de pan kunnen natuurlijke vlekjes ontstaan op het kookwaar.

Gietijzeren pannen zijn niet geschikt voor gebruik in de magnetron.

Bocuse

Verkrijgbaar in 3 kleuren

Carême

Verkrijgbaar in 3 kleuren

Auguste

Verkrijgbaar in 3 kleuren

Ducasse

Verkrijgbaar in het zwart

Barbot

Verkrijgbaar in het zwart

We gebruiken dit voor de volgende doeleinden: analyseren van de activiteit op de website en app, integreren van social media, personaliseren van content en marketing, informatie op een apparaat opslaan en/of openen, gepersonaliseerde advertenties, advertentiemeting, inzichten in het publiek en productontwikkeling. We kunnen ook je precieze geolocatie gegevens gebruiken, indien je daar toestemming voor geeft.